ELKÉSZÍTÉSE:
Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a megtisztított lencsét. Állítsuk a tûzhelyet kisebb fokozatra és lefedve fõzzük a lencsét puhára (kb. 15 perc). Akkor jó, ha az ujjunk között könnyedén összetörhetjük a szemeket. Vegyük le a tûzrõl. A fõtt lencsét keverjük össze a gyömbérrel, a zöld chilivel, majd turmixgépben dolgozzuk ösze õket. Tegyük vissza a tûzhelyre, adjuk hozzá a sót, a tamarindot és keverjük át alaposan. Ismét vegyük le a tûzrõl.
Hevítsük fel az olajat, egy közepes méretû serpenyõben pirítsuk meg a mustármagokat, ahogy a magok pattogni kezdenek, vegyük le a tûzrõl és öntsük rá a lencsés keveréket. Fõzzük további 2-3 percig, majd végleg vegyük le a tûzrõl. Szórjuk bele a fûszerkeveréket, fedjük le és hagyjuk így néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Citromszeletekkel és fõtt rizzsel tálaljuk, majd az egészet szórjuk meg friss korianderlevelekkel.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|