ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet fõzzük fel a sóval, a cukorral, a citromhéjjal és a vajjal, majd állandó kevergetés közben öntsük bele a búzadarát. Vegyük le a tûzrõl, és hagyjuk a darát bedagadni. A zselatint 10 percre áztassuk hideg vízbe, alaposan nyomkodjuk ki, majd adjuk a még forró grízhez, végül szórjunk bele fahéjat. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a kihûlt grízbe. A masszát töltsük hideg vízzel kiöblített, kisebb formákba, melyeket 2 órára tegyünk hideg helyre.
A málnaöntethez a kiolvadt málnát egy szûrõn passzírozzuk át, majd keverjük össze a likõrrel és a vaníliáscukorral. Az öntetet osszuk el a desszerttányérokon, a közepére borítsuk ki a pudingot a formákból. A tetejét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával, és azonnal tálaljuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|