ELKÉSZÍTÉSE:
Forraljuk fele a húslevest, és szórjuk bele a gabonapelyhet. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk megduzzadni (kb. 1 óra). Ezután facsarjuk ki, és dolgozzuk össze a hússal és a tojással, majd sózzuk, borsozzuk. Vágjuk apróra a vöröshagymát és a petrezselymet, a fokhagymát törjük össze, majd forró olajban kicsit üvegesítsük meg őket. Keverjük hozzá a húsos masszához, amiből aztán formáljunk dió méretű golyócskákat.
A húsgolyókat forgassuk meg zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban 5-6 perc alatt süssük ki. Jó alaposan csepegtessük le és tálaljuk.
Melegen például burgonyapürével tálalhatjuk, hidegen pedig valamilyen salátát adhatunk hozzá.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|