ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánt hosszában szeleteljük fel és olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Turmixgépben keverjük simára a morzsát, a mozzarellát, a citromot, fokhagymát és a petrezselymet. Formáljunk a keverékből kisebb golyókat, majd ezeket tekerjük be egy-egy szelet sült padlizsánnal. Tegyük őket megfelelő méretű sütőedénybe. Tegyük a paradicsomot forró olajba és süssük puhára (kb. 20 perc). Ha elkészült, törjük össze egy villával.
Szedjünk a paradicsomból néhány kanállal (de ne mindet) a padlizsántekercsekre, locsoljuk meg olívaolajjal, majd tegyük az egészet negyed órára 200 °C-os sütőbe.
A salsa verde elkészítéséhez a hozzávalókat turmixoljuk teljesen simára.
Tálaláskor a pirított paradicsomból szedjünk egy keveset a tányérokra, tegyünk mellé két-három padlizsántekercset és ízlés szerint locsoljunk rá a salsa verdéből.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|