ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belőlük a keserű íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük.
Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövő vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedő alatt puhára főzzük.
TIPPEK:
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
Szív- és érbetegség valamint magas vérnyomás esetén bors helyett használjunk borsikafüvet, só helyett nátriumszegény sót, vagy készítsük só nélkül az ételt.
A paradicsom szerves-sav tartalma és a fehér paprika héja a fekély-és epebetegeknek panaszt okozhat, ezért az étel fogyasztását számukra nem javasoljuk.
Cukorbetegek és vegetáriánusok részére kitűnő, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag egytálétel.
Fogyókúra esetén készítsük kevés olajjal, teflon-, vagy AMC-edényben.
80 perc
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|