ELKÉSZÍTÉSE:
A gombamártáshoz a sampinyont szárazon megtisztítjuk, kicsavarjuk a szárát, majd a hagymával együtt kockára vágjuk. A gomba kalapját vékonyan felszeleteljük. A hagymát a gomba szárával együtt 5 percig a margarinon dinszteljük, majd hozzáadjuk a gomba kalapját is, és további 2 percig pároljuk õket. Ezután liszttel megszórjuk, hozzákeverjük a tejszínt és kis lángon kb. 10 percig fõzzük. Ha elkészült, sóval, citromlével, borssal, petrezselyemmel ízesítjük és félretesszük.
A karfiolt rózsáira szedjük, a többi zöldségeket kis darabokra vágjuk, margarinon megpároljuk, majd jeges vízben kihûtjük.
A zöldségeket egy lapos, vajjal kikent tûzálló tálba simítjuk, enyhén megsózzuk, majd ráöntjük a gombamártást. A tetejét reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, ezután elõmelegített sütõben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Fûszeres barna kenyér illik hozzá.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|