2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók 4-6 személyre:
A puffancshoz:
800 g sampinyon gomba
4 tojás
100 g zabpehely
75 g teljes kiõrlésû búzaliszt
50 g margarin
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evõkanál citromlé
1 csokor turbolya vagy petrezselyem
bors
A töltelékhez:
250 g félzsíros túró
150 g natúr joghurt
1-1 csokor metélõhagyma és petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
bors
A tálaláshoz:
2 paradicsom
friss bazsalikomlevél


ELKÉSZÍTÉSE:

A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörösés fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihûtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot, és 2 evõkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük.

Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélõhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.

Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Elõmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot, és a zöldfûszeres krémet.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés