ELKÉSZÍTÉSE:
A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörösés fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihûtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot, és 2 evõkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük.
Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélõhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Elõmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot, és a zöldfûszeres krémet.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|