ELKÉSZÍTÉSE:
Összekeverjük a palacsintatésztát a megadott hozzávalókból, majd 30 percig pihentetjük. Serpenyõben felforrósítunk egy kevés margarint, rászórunk egy evõkanál zabpelyhet és beleteszünk egy adag palacsintatésztát. Így sütünk a tésztából 8 adag palacsintát, majd ezeket melegen tartjuk.
Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben félpuhára fõzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet csak megmossuk) spárgát. Közben a mozzarellát kockára vágjuk, hozzákeverjük a tejszínt és az apróra vágott zöldfûszereket, sóval, borssal, (ízlés szerint) citromlével és egy csipet cukorral ízesítjük.
A mártáshoz összekeverjük a tojássárgáját a tejföllel, a sóval, a borssal és a szerecsendióval.
Ha a spárga megpuhult, kiszedjük és alaposan lecsepegtetjük. Minden palacsintára 5-7 spárgát és egy kevés tölteléket teszünk, majd tölcsér formájúra összetekerjük.
Ezután a töltött palacsintákat margarinnal kikent formába tesszük, megöntözzük a mártással és a tetejére reszelt parmezánt szórunk, majd elõmelegített sütõben 200 fokon ropogósra sütjük.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|