ELKÉSZÍTÉSE:
A bárányhúst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, egy kicsit besózzuk. A sertésvelõt megtisztítjuk, és turmixgépben az apróra vágott fokhagymával, vöröshagymával, sóval, borssal, köménnyel, gyömbérrel összeturmixoljuk. Ezután beletesszük az apróra vágott gombát, a zabpelyhet, a reszelt óvári sajtot és egy egész tojást, a töltelékkel megkenjük a bárányhússzeleteket, felgöngyöljük, és hústûvel összetûzzük. A kelkáposztát laskára vágjuk és majoránnás, babérleveles, sós vízben elõfõzzük.
A margarinnal kikenjük a tepsit vagy a jénai tálat, beleteszünk egy réteg párolt kelkáposztát, erre helyezzük a göngyölt töltött bárányhúst, a tetejére még egy réteg kelkáposztát teszünk, majd leöntjük a tejfölös, tojásos, kapros öntettel, és megszórjuk a reszelt Pannónia sajttal. Forró sütõben 40-50 percig sütjük.
Köretnek sárgarépa-kockával készített rizst tálalunk. Desszertnek birsalmakompótot együnk hozzá dióval.
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|