2024. December 22. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
340 g rigatoni vagy más rövid csőtészta
340 g brokkoli
200 g olajos konzervtonhal
50 g konzerv szardellafilé
3 újhagyma
2 közepes érett paradicsom
4 ek. olívaolaj
2 ek balzsam- vagy vörösborecet
2 ek. finomra vágott petrezselyemzöld
1 ek. dijoni mustár
frissen őrölt fekete bors


ELKÉSZÍTÉSE:
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felszeleteljük. A tésztát kifőzzük, és a főzési idõ utolsó 4 percére a brokkolit is a főzővízbe tesszük. Közben egy nagy tálban összekeverjük az olajat, az ecetet, a mustárt meg egy kis borsot. Hozzáöntjük a tonhal és a szardella olaját, majd belekeverjük a tonhalat, a szardellát, az újhagymát, a paradicsomot és a felaprított petrezselymet.

Leszűrjük a tésztát és a brokkolit, majd beleforgatjuk a tonhalas öntetbe. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Személyenként körülbelül 29 g fehérjét, 29 g zsírt, és 68 g szénhidrátot tartalmaz.

 



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A tengeri halak (makréla, tonhal, szardínia, hering stb.) fogyasztása a bennük lévő omega-3 zsírsavak miatt jótékony hatású, mivel növelik a vérben a HDL mennyiségét és az érfalak rugalmasságát.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés