ELKÉSZÍTÉSE:
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a magokat eltávolítjuk. Ezután durvára reszeljük, szûrõbe rakjuk, 1 evõkanál sóval meghintjük, majd összekeverjük. A szûrõt tál fölé helyezzük és 15 percre félretesszük, hogy az uborka leve lecsepegjen.
Közben megtisztítjuk az újhagymát, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tonhalkonzerv levét leöntjük. A halat tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, majd jól összekeverjük a hagymaszeletekkel, tojással, zsemlemorzsával, majonézzel, borssal és egy késhegynyi sóval. Ezután 4 darab 2 cm vastag pogácsát formálunk belõle.
Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és a benne maradt folyadékot kinyomkodjuk. Joghurttal és kaporral elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Felhasználásig lefedve hideg helyre tesszük.
Felforrósítjuk az olajat, majd a tonhalpogácsákat mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük benne, míg enyhén barna színűek nem lesznek. A kaprot megmossuk és szárazra töröljük. A halpogácsákat kaporlevéllel díszítve, az uborkamártással együtt tálaljuk.
Személyenként körülbelül 25 g fehérjét, 30 g zsírt, és 20 g szénhidrátot tartalmaz.
TIPPEK:
kb. 28 perc
|
469 kCal - 1962.296 kJ / személy
|
|