ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát puhára fõzzük, majd leszûrjük. Közben 2 kávéskanálnyi felhevített olajon, kis lángon, kevergetve megpirítjuk a fokhagyma felét. Ezután beletesszük a paprikát és a cukkinit, erõs tûzön 4 percig sütjük, majd hozzákeverjük a paradicsom 3-ed részét. Megsózzuk, borsozzuk és további 3 percig fõzzük.
A sütõt elõmelegítjük 190 fokra (gáznál 5. fokozat). Turmixgépben simára keverjük a fõtt csicseriborsót a maradék fokhagymával, olívaolajjal és paradicsommal. Az így kapott masszát hozzáadjuk a paprika és a cukkini keverékéhez, majd belekeverjük a fõtt tarka- és vesebabot. Ezután az egészet egy hõálló edény aljára tesszük.
A burgonyát áttörjük, majd a margarinnal és a tejjel habosra keverjük. A pürét ráterítjük a zöldségekre, villával mintákat nyomkodunk rá, a tetejét megkenjük a felvert tojással és õrölt paprikával megszórjuk. A sütõben 25 perc alatt arany barnára sütjük. Ha elkészült, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Személyenként körülbelül 21 g fehérjét, 14 g zsírt, és 75 g szénhidrátot tartalmaz.
TIPPEK:
Babok és a csicseriborsó fõzése:
A száraz babokat és a csicseriborsót legjobb 8-12 órára beáztatni, elõször 10 percig teljes lángon forralni, majd takarékon folytatni a fõzést, amig meg nem puhul (csicseriborsó esetében kb. 35-45 perc).
A vesebabot negyed óráig forraljuk, majd lassú tûzön fõzzük mindaddig, amíg a babszemek meg nem puhulnak. A kemény, vagy fõtlen vesebab ugyanis az emberi szervezet számára emészthetetlen anyagot tartalmaz, melynek elfogyasztása súlyos ételmérgezést vonhat maga után.
80 perc
|
495 kCal - 2071.08 kJ / személy
|
|