Vastag falú lábasban felhevített olajon puhára pároljuk a hagymát, a zöldpaprikát, a gombát és a fokhagymát. Ezután hozzákeverjük a rizst, a paradicsomot, a finomra vágott friss majoránnát, felengedjük az alaplével, és megsózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, a tüzet mérsékeljük, az edényt lefedjük, és húsz percig főzzük.
Hozzáadjuk a fodros kelt vagy a parajt, a borsót és a főtt babot, jól összekeverjük, majd fedő alatt 5-10 percig főzzük, amíg az alaplét mind magába nem szívta. Ekkor egy előmelegített tálba tesszük, és francia kenyérrel tálaljuk.
Személyenként körülbelül 19 g fehérjét, 9,5 g zsírt, és 82 g szénhidrátot tartalmaz.
A vesebabot elõször negyed óráig forraljuk, majd lassú tûzön fõzzük mindaddig, amíg a babszemek meg nem puhulnak. A kemény, vagy fõtlen vesebab ugyanis az emberi szervezet számára emészthetetlen anyagot tartalmaz, melynek elfogyasztása súlyos ételmérgezést vonhat maga után. Ha száraz babot használunk, fõzés elõtt 8-12 órára áztassuk be.