ELKÉSZÍTÉSE:
A bok choyt megmossuk, vastag szárát levágjuk, a leveleit széles csíkokra vágjuk. A kígyóbabot és az újhagymát ferdén 5 cm-es darabokra vágjuk. A brokkolit kis rózsákra, a paprika húsát mintegy 2, 5 cm átmérõjû rombuszokra vágjuk.
Wokban vagy nagy, vastag aljú serpenyõben felhevítjük az olajat. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, közepes lángon állandóan kevergetve fél percig pirítjuk. Beletesszük a babot, az újhagymát és a brokkolit, kevergetve pirítjuk 3 percig. Beletesszük a paprikát, és 2 percig pirítjuk kevergetve. Hozzáadjuk a bok choyt, és további 1 percig pirítjuk. Jól belekeverjük a szezámolajat és a szójaszószt. Tálalótálra tesszük, azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.
A gyorsan pirított ételnek az a lényege, hogy a zöldséget nem szabad túlfõzni. Használjunk minimális olajat, dolgozzunk közepes tûzön, és a zöldséget szüntelenül kevergessük-rázogassuk. A zöldség így kissé megpuhul, de nem lesz fonnyadt és zsíros. A leveles zöldségeket mindig csak a végén tegyük az ételhez. Csak addig pirítsuk, amíg a levelek éppen csak kezdenek puhulni. Ha a zöldségeket ferdén vékony, egyenletes darabokra vágjuk, könnyebb gyorsan átpirítani õket.
kb. 23 perc
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|