ELKÉSZÍTÉSE:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet meg a megtisztított, finomra vágott hagymát beledobjuk. Fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Karikára vágott virslivel és felaprított petrezselyemmel még 2-3 percig forraljuk.
Adagonként körülbelül 24 g fehérjét, 18,5 g zsírt, és 38,2 g szénhidrátot tartalmaz.
TIPPEK:
A lencsével felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is főzhetünk.
1 óra + áztatás
|
416 kCal - 1740.544 kJ / személy
|
|