ELKÉSZÍTÉSE:
A gombát alaposan átmossuk, ha szárított, akkor fél órával elõbb beáztatjuk. A megmosott gombát szûrõszitán, folyóvízben átöblítjük. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a laskára vágott vöröshagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a laskára vágott gombát. Megszórjuk sóval, és beleteszük a felsorolt fûszereket. Az egészet félpuhára pároljuk. Amikor már elfõtte a levét, beleteszünk fél dl vizet és a búzacsírát. Megkavarjuk, pár percig fõzzük és levesszük a lángról. Kivajazott, tûzálló tálba átöntjük. A tejfölt tojással és a reszelt sajttal elkeverjük, a tetjére öntjük, és forró sütõben még öt percig sütjük.
Célszerû szezámmagos vagy rozskenyérrel fogyasztani. Tehetünk rá ketchupot, vagy fogyasszuk savanyú káposztával.del vagy snidlinggel.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|