ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, majd 1 cm széles karikákra vágjuk. Egy mély tányérban elkeverjük a vizet a tojással, majd lapos tányéron a lisztet az oregánóval.
Egy nagy serpenyőben mérsékelt lángon 2 evőkanál olajat felforrósítunk. A padlizsánszeleteket először a tojásban, majd a lisztben forgatjuk meg, a felesleges lisztet lerázzuk, és annyi panírozott szeletet teszünk az olajba, ahány egymás mellé a serpenyőbe fér. Mindkét oldalukon 3 percig sütjük a szeleteket, amíg aranybarna színük nem lesz. Kivesszük, és összehajtogatott konyhai papírtörlőre helyezzük.
A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, majd a többi padlizsánszeletet is ugyanígy megsütjük. Ezután feldaraboljuk a mozzarellát.
A serpenyőt kitöröljük konyhai papírtörlővel. Miután elrendeztük benne a padlizsánszeleteket (ha szükséges, tetőcserépszerűen) megszórjuk parmezánnal, ráöntjük a paradicsomszószt és a mozzarellát. Lefedjük a serpenyőt, majd kis lángon még 5-7 percig pároljuk, amíg a sajt meg nem olvad. Tányérokra helyezzük, vagy a serpenyőben hagyjuk, és azonnal tálaljuk.
TIPPEK:
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
Személyenként körülbelül 13 g fehérjét, 21g zsírt, és 13 g szénhidrátot tartalmaz.
kb. 32 perc
|
301 kCal - 1259.384 kJ / személy
|
|