ELKÉSZÍTÉSE:
A rizst 2, 5 dl vízben, a húsleveskockával fedõ alatt, gyenge tûzön 35 percig pároljuk. Közben a csirkehúst csíkokra aprítjuk, a banánt meghámozzuk majd az egyiket karikára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A másikat összetörjük, és a joghurttal, a tejföllel, az olajjal, az ecettel és a csirkelevesseSl hidegen krémmé keverjük. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra összevágjuk. A paprikát megfelezzük, magházát és magjait eltávolítjuk, húsát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. Az ananászt kis kockákra vágjuk.
A megpuhult rizst összekeverjük a hússal, az ananásszal, a banánkarikákkal, a hagymadarabkákkal, és paprikacsíkokkal, majd elvegyítjük a joghurtos mártással. Gyömbérrel, curryvel és kevés sóval tovább fûszerezzük. A citromfüvet megmossuk, lecsöpögtetjük és a felét apróra vágva belekeverjük a salátába. A megmaradt levélkéket az étel tetejére szórjuk.
Személyenként körülbelül 15 g fehérjét, 8 g zsírt, és 45 g szénhidrátot tartalmaz.
45 perc
|
310 kCal - 1297.04 kJ / személy
|
|