ELKÉSZÍTÉSE:
A szilvát kimagozzuk és felszeleteljük, majd a narancs héjával és levével együtt egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, és állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. A szilvát 5 percig pároljuk. Kissé lehûtjük, robotgéppel sima péppé keverjük. Szitán keresztül egy tálba passzírozzuk és félretesszük hûlni.
A vaníliás öntetet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejszín felét, és forráspontig hevítjük. Közben a vizet egy tûzálló tálba öntjük, és a zselatint a tetejére szórjuk, félretesszük 5 percre, amíg megszívja magát. Ezután habverõvel a forró vaníliás öntetbe keverjük, amíg fel nem olvad benne. Hagyjuk kihûlni.
A maradék tejszínt lágy habbá verjük, majd beleforgatjuk a vaníliás öntetbe. Zsírmentes tálban lágy habbá verjük a tojásfehérjét, és ugyancsak beleforgatjuk a vaníliás öntetbe. Félretesszük, idõnként megkeverjük, míg elkezd megdermedni.
Gyorsan áttöltjük hat magas desszertes pohárba, kanalanként váltva a vaníliás krémet és a szilvapürét. A két masszát márványosan elegyítjük. Behûtjük 2-3 órára, illetve addig, amíg a vaníliás krém megdermed. Közvetlenül a tálalás elõtt mindegyik desszertet szilvaszeletekkel és friss mentaágacskákkal díszítjük fel.
A vaníliás krém és a szilvapüré márványos hatású összekeveréséhez használjunk egy hosszú nyársat vagy egy vékony fémkanál nyelét.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|