ELKÉSZÍTÉSE:
A margarint a cukorral egy tálban habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az átszitált, sütõporral elkevert lisztet, végül a mogyorót és a csokoládét. Alaposan összegyúrjuk.
A tésztát egy kivajazott formába tesszük, és elõmelegített sütõben, 175 fokon kb. 50 percig sütjük. Óvatosan kivesszük a formából, kihûtjük, majd keresztben kettévágjuk. Az alsó felét megkenjük 4 evõkanál csipkebogyólekvárral, rátesszük a tészta másik felét, és a tetejét is megkenjük a lekvárral.
A zselatint egy kevés hideg vízbe beáztatjuk. Közben a mascarponét összekeverjük a porcukorral és 200 ml tojáslikõrrel. A zselatint a felhasználási útmutatóknak megfelelõen feloldjuk és hozzáadjuk a krémsajthoz. Végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt, és a tortát megkenjük a krémmel. A maradék tojáslikõrrel és a pisztáciával tálaljuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|