ELKÉSZÍTÉSE:
Forraljuk fel a vizet az ételízesítõvel, szórjuk bele a zabpelyhet, majd egy percnyi fõzés után vegyük le a tûzrõl, és szorosan lefedve hagyjuk állni addig, amíg a zabpehely az összes vizet magába szívta, és az állaga már nem ragacsos. Közben tisztítsuk meg a gombafejeket, enyhén sózzuk be. Dolgozzuk össze a nedves zabpelyhet a borssal, a felaprított petrezselyemmel, a mustárral és a sajttal. Ízlés szerint sózzuk meg a tölteléket is. Tegyük a tölteléket a gombafejekbe, majd egy-egy kalapot „ragasszunk össze” a bennük lévõ töltelék segítségével. A töltött gombafejeket forgassuk lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába, süssük ki bõ, forró olajban.
Tartármártás és zöldsaláta illik hozzá.
TIPPEK:
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|