ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével és a vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, az áttört túrót, a csipet sót, az előzőleg beáztatott majd lecsöpögtetett mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tejfölt. Jól összekeverjük. A tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, elkeverjük.
A cukor másik felével kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mártásos tésztához. Egy kisebb tepsit kikenünk olvasztott vajjal és kibéleljük réteslappal úgy, hogy a szélei kilógjanak. Meglocsoljuk olvasztott vajjal és beletesszük a tésztamasszát. Betakarjuk a lelógó résszel, és ha szükséges, és maradt még réteslap, azt is ráfektetjük, majd meglocsolgatjuk vajjal. Előmelegített, 160°C-os sütőben 40-50 percet sütjük.
Melegen felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé tetszőleges gyümölcsöket, citromfüvet, eperbefőttet vagy lekvárt, esetleg más öntetet is.
80 perc
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|