2022. Május 18. szerda
Az eset még a tapasztalt főorvost is megdöbbentette: egy 53 éves ravensburgi betegből ugyanis egy 12 kilós tumort kellett eltávolítani. A klinika történetében ez volt a legnagyobb leoperált daganat, a beteg azóta már jól van.

Normális esetben a legnagyobb daganatok is csak a két, két és fél kilós súlyt érik le – mondta a sebészi pályán 26 éve dolgozó Jehlre professzor. Ez a hatalmas méretű daganat évek alatt lassan fejlődött ki – vélekedett. A duzzanatot – amely a beteg teljes hasüregét kitöltötte – kívülről nem lehetett észrevenni.

daganat, tumor

A betegnek csökkent az étvágya, kicsit le is fogyott, súlyából azonban a tumor mérete okán nem veszített jelentősen. A férfi egyedül arra panaszkodott, hogy sportoláskor nem bírja annyira a terhelést, és problémái vannak a hajolással.

Miután elment az orvoshoz, hamar fény derült a bajok okára, az orvosoknak azonban sikerült teljesen eltávolítaniuk a daganatot. A beteg most már teljesen normális életet él, újra dolgozik. Súlya az operáció előtt 67 kilogramm volt, ami a műtét után 55-re csökkent.


Forrás: MTI
2009. 07. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés