2023. Június 04. vasárnap
A 2007-es Darwin-díjat egy amerikai férfi nyerte el, aki egy alkoholos beöntés következtében halt meg. Az evolúciós elmélet kidolgozójáról elnevezett díjat minden évben azoknak az eseteknek ítélik oda, melyek a leginkább ellentmondanak az emberi faj fejlődésének – vagyis a legabszurdabb és egyben általában akaratlan öngyilkosságoknak.

A pancsereket holtukban sem tisztelő díjat a tavalyi évben egy 58 éves texasi férfi nyerte el, aki fájdalmas torokproblémája miatt képtelen volt lenyelni az alkoholt, ezért a függőségét okozó szert más módon, mégpedig beöntéssel próbálta meg szervezetébe juttatni. A kétszer másfél liter sherry azonban túl soknak bizonyult, és a férfi másnap belehalt az alkohol-túladagolásba.

alkoholos beöntés darwin-díj

A második hely, és egyben dupla díjazás járt egy fiatal dél-karolinai párnak, akiket meztelenül, a kora reggeli órákban találtak meg egy úton. A rendőrök elsőre nem tudtak mit kezdeni az esettel, mivel semmilyen nyomot nem találtak, később azonban egy közeli épület tetején rábukkantak két öltözet gondosan összehajtogatott ruhára. A biztonságos szex az eset kapcsán új értelmet nyert, az épület teteje ugyanis lejtős volt.

A további díjazott esetek között szerepelt egy német férfié, aki úgy akart megszabadulni a nyaralója kertjében lakó vakondoktól, hogy a földbe ásott fémrudakon keresztül magas feszültségű áramot vezett a talajba - amin maga is állt. Egy amerikai számítógép-oktató vesztét pedig az okozta, hogy egyszerre próbált meg vezetni és a laptopján dolgozni, ám átsodródott a túlsó sávba, ahol a szemből jövő forgalommal szemben esélye sem volt.


Forrás: Vital
2008. 01. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés