2023. Június 04. vasárnap
Brit kormánytanácsadók egy aggasztó jelenségre hívták fel a figyelmet: a testépítéshez használt szteroidok már a 12-13 éves fiúk körében is népszerűek, akik „felpumpált” izmaik révén szeretnének nagyobb sikert elérni a lányok között.

A legutóbbi adatok szerint a szigetországban testépítéshez húszezer ember – köztük sok tinédzser fiú – használt már valaha anabolikus szteroidokat. A szteroidok használata számos káros hatással jár, pl. a herék sorvadását és sterilitást okozhatnak.

szteroid testépítés gyerek

A kábítószeres visszaélésekkel foglalkozó brit bizottság (Advisory Council on the Misuse of Drugs) a szteroidhasználat veszélyeivel foglalkozó lakossági kampány indítására szólította fel a kormányt, továbbá arra, hogy bírálja el 26, jelenleg legálisan kapható szteroid- és egyéb készítmény jogállását.

Nagy-Britanniában illegális az anabolikus szteroidok behozatala és árusítása, ám személyes használatra történő beszerzésük megengedett.

A bizottság egyik tagja szerint a szteroidok veszélyét az jelenti, hogy nem csak profi testépítők, de olyanok is használják őket, akik egyszerűen csak több lányt szeretnének felszedni, vagy bekerülni egy fiúbandába. Sportügyekkel foglalkozó tisztségviselők továbbá arra is figyelmeztetnek, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok közeledtével ugrás következhet be a szteroidok népszerűségében.


Forrás: BBC News
2007. 11. 30.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés