2023. Szeptember 29. péntek
Az indiai munkások szakértelmére úgy tűnik, már nem csak a taxitársaságoknak és az irodáknak van szüksége. Az ázsiai országban mostanában a béranyaság a legjobb üzlet, így az ezt a szolgáltatást kínáló klinikák száma is ugrásszerűen megnőtt.

Az International Herald Tribune értesülései szerint az amerikai és európai párok előszeretettel választanak indiai béranyákat, a báranyaság ugyanis a legtöbb tengerentúli és európai országban tiltott. Az összköltség ilyen esetekben 25 000 dollár (4,5 millió forint), amely tartalmazza a szállást, a repülőjegyeket és a kórházi ellátást.

indiai béranya terhes mesterséges megtermékenyítés meddőség

Bár nincs hivatalos adat arról, pontosan hány ilyen jellegű beavatkozást végeznek évente, Rudy Rupak, a PlanetHospital nevű egészségügyi turisztikai cég elnöke szerint 2008-ban legalább 100 hasonló utat szerveznek, ami négyszerese a 2007-ben lebonyolítottaknak. "Minden sikeres beavatkozás után százával jönnek az emberek" - nyilatkozta Mr. Rupak. "Naponta körülbelül 10 e-mailt kapok külföldi pároktól, akik mind szeretnék, ha indiai béranya hordaná ki a gyermeküket, a legtöbb itteni nő ugyanis tartózkodik a dohányzástól, valamint az alkohol és drogfogyasztástól." - nyilatkozta Dr. Naina Patel, egy anandi klinika igazgatója.


Forrás: Medipress
2008. 03. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés