2022. Július 02. szombat
A celebek példájának köszönhetően egyre fiatalabb nők állnak sorba Botox-injekcióért a ráncok megelőzése érdekében. Egy brit orvos szerint azonban a szer túl korai életkorban történő alkalmazásával pont az ellenkező hatást érhetik el: felgyorsul az öregedés folyamata.

Dr. Darren McKeown szerint a Botox ráncosodást gátló hatása csak mesebeszéd, inkább pont ellenkezőleg sülhet el az alkalmazása. „Nincs rá bizonyíték, hogy a Botox hosszú távon preventív hatású, ilyen célra nem is szabad használni. A szer úgy hat a ráncokra, hogy ellazítja a kialakulásokért felelős arcizmokat, és csak közepes és mélyebb ráncokra lehet alkalmazni.”

Botox-kezelés

Az orvos a nemrég elhunyt színészlegendát, Elizabeth Taylort hozta fel példának. Azt találgatta, vajon akkor is ilyen vonzó maradt volna-e idősebb korára, ha már fiatalon az injekciókhoz nyúlt volna. „A fiatalon elkezdett Botoxos kezelés többet árt, mint használ. Bár Liz Taylor nyilvánvalóan gyönyörű nő volt tizenéves korától haláláig, kétségtelen, hogy csak a harmincas évei közepére teljesedett ki szépsége. Ha már a húszas évei elején rendelkezésére állt volna ez a kezelés, vajon elérte volna-e azt az érett szépséget, ami mindig is az emlékezetünkben él majd róla? Aligha hiszem.” – mondta.

McKeown szerint a Botox kiterjedt és hosszú távú használata az izmok sorvadásához vezethet. A töltőanyag túlzott befecskendezése miatt az arc sokkal öregebbnek tűnhet, még a ráncok hiánya ellenére is. Ez leginkább a szem környékén figyelhető meg, és már sok hírességnél észre is vette. „A korai Botoxhasználat támogatói azt nem látják be, hogy a gyerekeknek és tinédzsereknek nincsenek ráncaik: az arckifejezés és a ránc nem ugyanaz.”


Forrás: Medipress
2011. 06. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés