2022. Augusztus 15. hétfő
Itt a várva várt utazás, és akkor pont az indulás napján Budapest a dugók fővárosává vált. Az autópályán sűrű sorok, 1 órás lassú haladás után sikerül csak elhagyni a várost. De nem törődünk az akadályokkal. IRÁNY Bükfürdő és a HOTEL CARAMELL**** holisztikus szálloda.

Az autópálya után már csak kisebb nagyobb falvakon vágunk át. Különös érzés, sehol egy autó. (Le is fényképezzük az utókor számára, mint bizonyítékot.) Olyan utakon járunk, ahol a madár sem jár. Összesen 5 ember tűnt fel a láthatáron, 2 autó és 1 traktor jelenti a forgalmat. Átmegyünk a SIMASÁG nevű falun, amiről életemben nem hallottam. Valószínűleg éppen ez adja Bükfürdő varázsát, a csend, mivel sehol nincs a környéken nagyobb autópálya.

Itt jegyezném meg csak úgy mellékesen, hogy igazi pihenést ne várjon az 1 éjszakás kiruccanásoktól, mert reggel induláskor mindig közbejön valami. Ha nem a hóesés, akkor a gyerek vagy a nagymama. Mire odaér a szállodába már 14 óra. Betoppan a gyönyörű, mesebeli harmóniát sugárzó szállodába és mint a fukar milliomos számolgatni kezdi a perceit, hogy ezt is szeretném kipróbálni és jé... itt még jógázni is lehet?? De kár, hogy holnap haza kell menni!

Hotel Caramell

Egy 2 éjszakás wellnesscsomag fajlagosan olcsóbb és több szolgáltatást is tartalmaz. Minden szállodában vannak olyan helyi foglalkozások, amelyeket máshol nem próbálna ki, itt pedig teljesen ingyenesek. Volt már Ön jógázni? És a Chi Kung? Nos itt a Hotel Caramellben ezeket mind kipróbálhatja. Eddigi szállodalátogatásainkhoz viszonyítva itt vannak a legérdekesebb lehetőségek. A Hotel Caramell 2010 Decemberben volt 5 éves. Magánkézben van és egy nagyon lelkes kis csapat biztosítja testi és lelki regenerálódásunkat. Ha egyszer ledobja a farmert, garantálom, hogy egész nap fürdőköntösben és papucsban fog csoszogni az épületben. (Éppen úgy, mint mások!)

Teázó, Kávézó, masszázs, fürdés, rumos tea, heverészés a pihenő sarokban, kis szundikálás... és közben rácsodálkozik, hogy hetek óta nem hallott ilyen CSENDET! Kimegy az erkélyre nézi a gyorsan rohanó felhőket. Valóban – nem akar hazamenni.

A hotel saját wellnessrészlege 2 medence, plusz pezsgőfürdő, svéd és infraszauna. A 80 szobához éppen csak elegendő, de 5 percre van a 15 medencés gyógyfürdő, az egész napos belépő 1850 Ft. A hotel saját busszal viszi oda a vendégeket, a fürdőbejáratig. Nos, ma senki nem akar átmenni? ÉN már ma megjósolom, hogy ez a szép hotel hamarosan saját kutat fog fúratni és termálvizes medencékkel bővíti a wellnessrészleget. Ezért ide hamarosan visszatérünk.

Hotel Caramell

Lomi-Lomi masszázs – már vártalak! 90 perc, maga a kánaán. Hasonlít a Ma-Uri masszázsra, abból a szempontból, hogy teljes energia- és érzelmi feltöltést okoz. Esténként a szerelmeseknek ezzel kellene bemelegíteniük! Keleten tudnak valamit! Ez volt az első masszázs ahol a hasamat is masszírozták. Az ízületek mozgatása hasonlít a thai masszázshoz, ugyanakkor a feszítés közben történő combizom-masszírozást még sehol nem tapasztaltam. Ezek az újdonságok bevallom később generáltak némi izomlázat.

A fiúk ismét hozzák szokásos formájukat. Nem lehet őket a pihenésre rákényszeríteni. A lótuszvirág fürdőbe csak nővel szabad őket meghívni, máskülönben elromlik az időérzékük és a 25 perces illatos fürdőből 10 perc múlva kipattannak. A masszázsok közül is a rövidebbeket javasolom a részükre, mint a Kenbiki távol-keleti masszázst, amely 25 perces, laza ruhában történik, ugyanakkor nagyon alaposan átmozgatja a testet, fókuszál az ízületekre, problémás területekre, mint a csípőízület. A kenbiki jelentése erős kéz. Mégis a masszázs nagyon kellemes. Jó tudni: ha szégyenlős, akkor ne kérjen ellenkező nemű masszőrt. Főleg azoknál a masszázsoknál, ahol a hasi tájékon is masszíroznak.

A vacsora: ekkor vesszük csak igazán észre, milyen sokan vagyunk a szállodában. Annak ellenére, hogy a 80 szoba teljes telítettséggel 160 főt jelent, az étterem 200 fős, így nagyon kellemesen elférünk. A terem rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A svédasztalon kacsacomb káposztás cvekedlivel, szilvával töltött csirkemell. A látványkonyhában helyszínen sütik az őzcombot és a nagy nyársakat. Meggyes, mákos rétes, túrós palacsinta – ezek a szokásos kedvenceim. Egyetlen dolog, ami nekem nem ízlik: a reggeli kávé. Helyette inkább mérgezem magam egy kapucsínóval. A wellness ebédet is mindenképpen megemlítem. Ugyanis a félpanzió itt egészen különös, nem 2, hanem 3 étkezést jelent. Reggel egy kis menükártyán be lehet jelölni, hogy mit szeretnénk ebédelni. 2 féle levesből választhatunk, plusz 3 féle főétel található a lapon. Mi grillezett halat választottunk rizzsel. Mitől wellness? Nos nem tartalmaz édességet. Aminek én kifejezetten örülök.

JAJ de gyorsan véget ér ez a 2 nap! Nekem is kimarad most a jóga. Nincs idő. Pedig még a kártyavetésre és a jóslásra is jelentkeztem volna. A szobákból 10-ig ki kell jelentkezni, de ilyenkor vasárnap a wellnessrészleg használata egész napra engedélyezett a vendégek számára. Így a hazaindulást 13 órára tervezzük. A szántáson át vezető romantikus út annyira megtetszett nekünk, hogy hazafelé is ezt választjuk és szeretnénk ismét látni a nagy sast és a gémes kutat.

Jó tudni: allergiások részére rendelkezésre állnak parkettás szobák. A szálloda alapvetően nem dohányzó, lehet kérni dohányzó és nem dohányzó szobát is. A szálloda tele van virágokkal, nem csak az aula, a szobákban is vannak növények, és ami legjobban tetszik, az ajtónk melletti falon található orchidea!

További információ: www.caramell.hu

Hotel Caramell

(x)


2011. 04. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés