![](/themes/vital_theme/images/ferdevonal_zold.gif)
Kutatók most azt találták, hogy az ecet az étkezési utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést előzi meg az által, hogy „fékezi” a cukor felszívódását elősegítő enzim termelődését.
![ecet, vércukorszint ecet, vércukorszint](https://www.arcussearch.hu/files/images/i_ecet-vercukorszint.jpg)
Az Amerikai Diabétesz Szövetség hivatalos lapjában, a Diabetes Care című folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy a rendszeresen ecetet fogyasztók körében az átlagnál 30 százalékkal kisebb mértékű volt az étkezés utáni vércukorszint-emelkedés, és az úgynevezett glikémiás válaszreakció is kiegyensúlyozottabb volt.
Mindez alátámasztja a természetes gyógymódokat értők véleményét arról, hogy mérsékelt mennyiségű ecet fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre.