Az infarktus és a szélütés megelőzésére számtalan táplálék-kiegészítő készítmény létezik, amelyek folsavat és B-vitaminokat tartalmaznak, svéd szakemberek azonban ezek szedésének veszélyeire hívták fel a figyelmet. Míg korábbi ismereteink szerint a folsav csökkenti a nőknél az emlőrák kockázatát, addig tüzetesebb vizsgálatok azt jelezték, hogy vannak olyan asszonyok, akiknek az emlőrák esélye folsav hatására kifejezetten növekszik.
Egy másik tanulmány megállapította, hogy a folsav és a B-vitamin adása nem növeli a rosszindulatú daganatos folyamatokat, de nem is véd a szív- és érrendszeri betegségek megjelenése ellen: az ilyen kezelésre nem lett kevesebb az infarktus vagy az agyi katasztrófa.
Legutóbb Edgar R. Miller és nemzetközi munkacsoportja jutott hasonló eredményre a folsavszedés szív-érrendszeri eseményekre gyakorolt hatását vizsgáló szakirodalom áttekintése során.
A kutatók az American Journal of Cardiology szaklapban jelent meg tanulmányukban megállapították, hogy a folsav nem csökkentette az infarktus vagy a szélütés előfordulását. Azoknál a betegeknél, akik folsavszintje eleve magasabb volt, a folsav adása kedvezőtlen hatásúnak bizonyult, ezért a javaslat szerint az ilyen szerek szedését okosabb kerülni.