2022. Június 27. hétfő
Saját bevallásuk szerint a férfiak többet hazudnak, mint a nők, és emiatt kevésbé is van lelkiismeret-furdalásuk – legalábbis egy brit felmérés szerint.

A háromezer fő bevonásával készült felmérés szerint az átlagos brit férfi naponta háromszor hazudik, ami éves szinten 1092 hazugságot jelent. A nők őszintébbnek tűnnek: az ő átlaguk csak napi kettő, azaz évi 728.

hazugság

A hazugságok leggyakrabban az édesanyáknak szólnak – a nők 20%, a férfiak negyede hazudott már a mamájának. Ezzel szemben partnerüknek csak a megkérdezettek tíz százaléka hazudna.

A férfiak legtöbbször az alkoholfogyasztással kapcsolatban füllentenek: a „Nem is ittam annyit.” a leggyakoribb hazugság körükben; a nők pedig leginkább a „Semmi baj, jól vagyok.” mondattal rejtik el valódi érzéseiket.

Az is kiderült, hogy a nők sokkal rosszabbul viselik, ha hazugságot követnek el: 82 százalékuk lelkiismerete háborog hazugság után, míg a férfiaknál ez a hányad 70 százalékos – adta hírül a BBC. A válaszadók többsége (84%) szerint van, amikor a hazugság elfogadható, például ha ezzel valaki más érzéseit kímélik meg, ami a felmérésben részt vevők háromnegyede szerint bocsánatos bűn.

A hazugságok toplistája a férfiaknál:
    - Nem is ittam annyit.
    - Semmi baj, jól vagyok.
    - Nem volt olyan drága.
    - Már úton vagyok hozzád.
    - Dugóba kerültem.
    - Nem, nem tűnik benne nagynak a feneked.
    - Fogytál.

A női oldal:
    - Semmi baj, jól vagyok.
    - Nem tudom, hol van, hozzá se nyúltam.
    - Nem volt olyan drága.
    - Nem ittam annyit.
    - Fáj a fejem.
    - Kiárusításon vettem.
    - Már úton vagyok hozzád.


Forrás: MTI
2010. 05. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés