2023. Június 04. vasárnap
Egy brit férfi fél heréje bánta, hogy egy kontár orvos kezei alá került, akit nem csupán ezzel a műhibával, de orvoshoz méltatlan viselkedéssel és gyógyszerlopással is vádolnak.

Dr. Szulejmán Al Hurani feladata csupán annyi lett volna, hogy egy cisztát távolítson el a rá bízott páciens jobb heréjéről, azonban ehelyett véletlenül az egész szervet operálta ki. A hereeltávolítás akkor történt, amikor a műtét alatt asszisztáló nővér elfordult egy eszközért, és a tanúk szerint az orvos maga is nagyon meglepődött a „baleset” miatt.

here

Az eset 2007 szeptemberében történt a Bury-ben működő Fairfield Kórházban, ám a brit szakhatóságok hivatalos meghallgatására csak nemrég került csak sor. A ma már Jordániában dolgozó orvos nem jelent meg a meghallgatáson. Az ellene felhozott vádak szerint nem csak a műhiba volt az egyetlen mellényúlása, két hónappal később gyógyszerlopáson érték, ezért vizsgálatot indítottak ellene, és elbocsátották a kórházból.

A vizsgálat során kiderült, hogy az orvos korábban egy esetben egy erős nyugtató injekció egy részét is ellopta: a betegnek csak a nyolcvan százalékát adta be, a maradékot pedig magába fecskendezte.


Forrás: Medipress/Vital
2010. 04. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés