Léteznek olyan stratégiák, mellyel növelhetjük az étvágyunkat: csökkentsük az adagok méretét, együnk gyakrabban, és használjunk ízfokozókat. Ám úgy tűnik, hogy ezek a praktikák nem működnek az idősebb korosztály esetében. Részben emiatt döntöttek úgy a kutatók, hogy feltérképezik az idősek táplálék-beviteli szokásait. Az eredményeiket a Journal of American Geriatrics Society című kiadványban jelent meg.
Ilyen a Szuperkórház a Sziget Fesztiválon >>>
A kutatás során 2,597 70-79 éves ember adatait vizsgálták. A résztvevők közel 22%-a jellemezte az étvágyát a „rossz” jelzővel. Ezek az emberek kevesebbet fogyasztottak fehérjéből, rostokból, gyümölcsökből és zöldségekből is. A rossz étvágyúak azonban több tejterméket, zsírt, olajokat, édességet és üdítőket fogyasztottak a jó étvágyú társaikhoz képest.
Nyári szépségtippek: meglepőek és működnek>>>