ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt melegítsük elő 200ºC-ra. Egy nagy lapos tepsi alját béleljük ki sütőpapírral, amit vékonyan kenjünk meg vajjal.
Szitáljuk át a lisztet a sütőporral; a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, és a lisztet fokozatosan keverjük hozzá. A tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, és robotgéppel verjük kemény habbá, majd apránként adagolva óvatosan keverjük a tésztába úgy, hogy a habot ne törjük szét. Öntsük a tepsibe, azonnal tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük aranysárgára kb. 12-15 perc alatt.
Ha elkészült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt tekerjük fel. Fémrácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd keverjük bele a kakaót. Göngyöljük ki a piskótát, kenjük meg a krém nagyjából felével, és óvatosan tekerjük vissza. A maradék krémmel vonjuk be a tortát, és villával fatörzsszerűen mintázzuk meg. Csokoládéforgáccsal, gyümölcsökkel díszíthetjük.
TIPPEK:
A tortát készíthetjük kakaós piskótából is, ekkor a liszthez adjunk 4 dkg kakaóport.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|