2022. Július 03. vasárnap
Ötven tűvel a testében, válságos állapotban szállítottak kórházba egy kétéves kisfiút Brazíliában.

Az összesen hat gyermeket nevelő édesanya a helyi újságoknak elmondta, hogy nem tudja, mi történt. A kisfiúra rendszerint a nagymama vigyáz, mialatt ő dolgozik. A gyerek az elmúlt héten kezdett rosszullétre panaszkodni.

A Bahia állambeli Ibotirama kórházban a hét végén készült röntgenvizsgálatok szerint még „csupán” tizenhét tű volt látható a gyermek testében. Egy másik kórházban végzett további vizsgálatok során azonban már ötven tűt mutattak a felvételek, amelyeket a sajtó nyilvánosságra hozott.

A kisfiú állapota az orvosok szerint nagyon súlyos, élet és halál között lebeg.

Luiz Cesar Soltoski orvos szerint lehetetlen, hogy a kisfiú lenyelte a tűket, szerinte azokat egyenként szúrták a gyermek testébe. Az orvosok ugyanakkor a gyermek testén nem találtak külső sérülési nyomokat.

„Úgy gondoljuk, kívülről való behatolás során kerültek a testbe, mivel még a tüdőben is találtunk tűket, sőt a bal lábban és a mellkas különböző részeiben. Nem lehetséges, hogy a gyermek lenyelte azokat” – magyarázta.

Az orvos annak a reményének adott hangot, hogy képesek lesznek eltávolítani a tűk többségét, de mivel néhány a tüdőben van, várni kell addig, amíg a gyermek légzésfunkciói javulnak. Néhány tűt lehetetlen lesz eltávolítani, mivel túl közel vannak létfontosságú szervekhez, vagy azokban vannak – tette hozzá.


Forrás: MTI
2009. 12. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés