2022. Augusztus 15. hétfő

Fókuszban: A haj korpásodása

hajbetegség
Hajunk minőségét szüleinktől örököljük, de környezeti tényezők és a táplálkozás is jelentősen befolyásolják állapotát. Hogyan ápoljuk hajunkat, hogy elkerüljük a gyakori hajproblémákat?
BŐVEBBEN


haj

Bár hajunk fényét elsősorban egészségi állapotunk és hangulatunk határozza meg, azért hajápolási szokásainkon is sok múlik. Gyógynövényekből házilag is könnyen készíthetünk hatékony samponokat, öblítőket.


BŐVEBBEN


korpásodás

Hiába a számtalan, korpásodás elleni sampon és egyéb termék, a fejbőr kellemetlen hámlását és a vele járó viszketést sokszor nehéz megszüntetni. Íme néhány tanács, ami segíthet!


BŐVEBBEN


pikkelysömör, fejbőr

A pikkelysömör az egyik leggyakrabban előforduló bőrbetegség, mely a lakosság 2%-át érinti. Gyógyítani sajnos ma még nem lehet, de a fejbőr kezelésére egyre hatékonyabb módszereket ismerhetünk meg.


BŐVEBBEN


hajvizsgálat

Azt, hogy hajunkat vagy fejbőrünket érinti-e valamilyen probléma, például korpásodás vagy hajhullás, jórészt mi magunk is meg tudjuk állapítani, a pontos diagnózist azonban már jobb szakemberre bízni, hiszen a rosszul megválasztott kezelési módszer többet árthat, mint használhat.


BŐVEBBEN


korpásodás, korpás haj, korpa

A korpásodás az egyik leggyakoribb hajprobléma, a felnőtt lakosság kb. 60%a legalább egyszer életében találkozik vele. A korpa nemigen múlik el magától, és ha nem kezeljük, a helyzet csak rosszabbodik. Kezelésére több szer és módszer is kínálkozik.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés