2022. Május 18. szerda
Egy albán nő tudtán kívül viselt arccsontja alatt egy lövedéket, amellyel tizenkét évvel ezelőtt találták el.

Mrike Rrucajt álmában érte a lövés 1997-ben, amikor a balkáni országot a csalárd piramisjáték elleni tiltakozások közepette anarchia és káosz uralta. Akkoriban sok albán lövöldözött a levegőbe.

lövedék

Az akkor 28 éves asszonynak, akit a lövés után elborított a vér, az orvos azt mondta, hogy a golyó keresztülment a fején. Ennek megfelelően csak kitisztították a sebét. Tizenkét éven át nem is érzett semmit, de egy héttel ezelőtt, amikor fejét előrehajtotta, összeesett a fájdalomtól. A röntgen kimutatta, hogy az arccsontja alatt egy 2,8 centiméter hosszú lövedék bújik meg.

"A különleges a dologban az, hogy a nő tizenkét éven át, a tudtán kívül a fejében hordozta a lövedéket" – mondta Fatos Olldashi, Albánia katonai kórházának vezető idegsebésze, aki egyáltalán nem hibáztatta kollégáját azért, mert nem volt elég figyelmes 1997-ben. A becslések szerint akkoriban 2-3 ezer embert öltek meg.

"Könnyű most elítélni az orvost, de a helyzet 1997-ben egész más volt. Az az orvos azt gondolta, a lövedék átment a nő fején. Sok súlyosan sérült embert láttak el, ez az asszony pedig állt a lábán, és beszélt velük" – tette hozzá.


Forrás: MTI
2009. 04. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés