2022. Augusztus 15. hétfő
Akár étkezés, akár táplálékkiegészítő formájában jut a szervezetbe, a magnézium bőséges mennyiségben képes mintegy felére csökkenteni a cukorbetegség kialakulásának veszélyét – vélik amerikai kutatók.

Az Észak-Karolinai Egyetem szakemberei közel ötezer férfi és nő esetében vizsgálták a magnéziumbevitel és a cukorbetegség kockázatának összefüggését. A kutatás kezdetén 18-30 éves vizsgálati alanyok 7,3%-a lett cukorbeteg a 20 évig tartó megfigyelési periódus végére.

Mg3

A cukorbetegség kialakulásának kockázata 47 százalékkal alacsonyabb volt azok esetében, akik szervezete 200 milligramm magnéziumhoz jutott minden egyes ezer kalória elfogyasztásakor, mint azoknál, akiknél ez a mennyiség száz milligrammnál kevesebb volt.

A kutatók arra is felfigyeltek, hogy ahogy nőtt a magnéziumbevitel, úgy csökkent számos gyulladásjelző marker szintje a vérben, illetve a vércukorszintet szabályozó inzulin hormon hatásaival szembeni ellenállás. Mint megállapították, a vérben lévő magasabb magnéziumszint az inzulinrezisztencia alacsonyabb szintjével áll kapcsolatban.

„A magnézium bevitelének növelése fontos lehet az inzulinérzékenység javítása, a gyulladáscsökkenés és a cukorbetegség kockázatának mérséklése szempontjából” – magyarázta Ka He, a kutatás egyik szerzője.

Az egészséges, zöld leveles zöldségekben, hüvelyesekben, teljes kiőrlésű gabonákban és olajos magvakban gazdag táplálkozáson túl érdemes kipróbálni a bőrre permetezhető magnézium készítményeket is, hiszen már krémekkel, koncentrátumokkal, arcpakolásokkal, vagy a napi testápolással megoldható a szervezet magnéziumpótlása. Ez a módszer amellett, hogy célzottan hat, nem terheli meg a szervezet emésztőrendszerét sem, ráadásul praktikus és sokoldalú - hiszen így akár egy nyugtató fürdő formájában is segíthetjük szervezetünk magnéziumpótlását. A szórófejes, flakonos magnéziumtartalmú koncentrátumok pedig bárhol, bármikor, egyszerűen használhatók.

Tegyen Ön is a kiegyensúlyozott magnéziumszintért - higgye el, szervezete sokszorosan meghálálja!

 

Magnéziumlogo

 

Szponzorált tartalom


Forrás: MTI

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés