2022. Július 04. hétfő
Sokkolta a világot, amikor áprilisban mellrákot diagnosztizáltak egy tízéves amerikai kislánynál. Hannah Powell az első kemoterápiás kezelése után is hősiesen küzd, és eltökélte, hogy legyőzi a betegséget.

„Mindig igyekszem mindennek a jó oldalát nézni” – nyilatkozta a ABC Jó reggelt Amerikai című műsorában a kislány. A család elmondása szerint Hannah az eddig ismert legfiatalabb mellrákos beteg. Nemrégiben arra panaszkodott, hogy viszket az oldala. Az édesanyja egy duzzanatot tapintott ki azon a helyen, ez vezetett a diagnózishoz.

mellrák, kislány

A kislány invazív váladéktermelő karcinómától szenved, egy olyan típusú mellrákban, melyet a 60-as években fedeztek fel gyerekeknél.

„Szinte folyton hányinger gyötör – mesélte a kemoterápia mellékhatását a kislány.  Legszívesebben egész nap feküdnék az ágyadban.” A Hannah életéért folytatott elkeseredett küzdelem során május 7-én eltávolították a kis beteg bal mellét.

A tv-műsorban bemutatták, hogyan borotválták le Hannah haját, hogy ne a kezelések miatt veszítse el. A család más tagjai – az édesapja, nagyapja és öccse – szolidaritásból szintén megszabadult hajától.


Forrás: Medipress
2009. 06. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés