2022. Június 27. hétfő
Ha helyesen alkalmazzuk őket, a méregtelenítő diéták segíthetik testünk természetes detoxifikáló rendszereit – tudhatjuk meg Dr. Michelle Schoffro Cooktól, aki a természetes gyógymódok és az akupunktúra elismert doktora.

Testünk mindig méregteleníti magát – nyilatkozta a szakértő, de hozzátette, hogy mivel több méreg található étrendünkben és környezetünkben, mint eddig bármikor, szüksége van némi segítségre. Ezzel azonban nem minden egészségügyi szakember ért egyet. Van, aki azt állítja, hogy szervezetünk magától is jó munkát végez, és a tisztítókúrák feleslegesek, sőt egészségtelenek is lehetnek.

vizet ivó nő, tisztítókúra, méregtelenítő kúra

Manapság már számtalan méregtelenítő kúra áll a fogyasztók rendelkezésére. Egyesek előírják, hogy egy citromlé, juharszirup és Cayenne-bors keverékéből készített „koktélon” kívül semmit nem fogyaszthatunk, más diéták bizonyos ételek kizárólagos, vagy gyógynövény-kiegészítők fogyasztását tanácsolják.

„Különböző tisztítókúrák a szervezet különböző rendszereire vannak hatással" – mondta Schoffro Cook. Elmondása szerint saját praxisában látott már olyat, hogy valaki az ő diétáján alapuló méregtelenítésnek köszönhetően kigyógyult az ízületi gyulladásból és a fibromyalgiából, ami szintén egy reumás megbetegedés.

Abban azonban a szakértők is egyetértenek, hogy a tisztítókúrák nem mindenkire nézve biztonságosak. A várandós, szoptató, vagy gyermeket tervező nők kerüljék a detoxikáló programokat, és nem ajánlott gyermekek, idősek és műtétből felépülőben lévők számára sem.

„Fontos megértenünk, hogy a méregtelenítést nem szabadna kellemetlen folyamatként érzékelnünk. A hányinger, fejfájás vagy hasmenés a helytelenül végzett, túl erős tisztítókúra eredményei lehetnek” – tudhatjuk meg a szakértőtől.


Forrás: Medipress
2008. 06. 18. (Aktualizálva - 2012. 09. 17.)
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés