2022. Május 18. szerda
Eddig még sosem alkalmazott technikával egészen különleges műtétet hajtottak végre egy rákbeteg asszonyon: nemcsak a tumort, hanem az asszony összes belső szervét is kivették.

A 63 éves Bookze Zepp hasüregében egy rákos daganatot találtak, amelybe hónapokon belül belehalt volna. A tumor elhelyezkedése miatt – a hasi főverőeret (aortát) fogta körül – az operáció során a hasüregét feltárása után kivették a beteg gyomrát, hasnyálmirigyét, lépét, máját és a teljes bélrendszerét.

műtét operáció rák tumor daganat

A szerveket az operáció idejére lefagyasztották, majd a rosszindulatú daganat eltávolítása utána egyszerűen a helyükre rakták őket. A 15 órás műtétet a Miami Egyetem klinikáján hajtották végre.

A műtétet végző Dr. Tomoaki Kato elmondta, hogy most először hajtottak végre olyan műtétet, amelyben 6 szervet vettek ki a beteg hasüregéből a tumor operálhatatlan elhelyezkedése miatt. A betegnél a simaizom rosszindulatú daganatát (leiomiosarcoma) diagnosztizálták, ami igen ritka formája a ráknak.

A műtétet március 4-én végezték el, de csak tegnap beszéltek róla a nyilvánosság előtt is. Az immár rákmentes asszony ugyanis hamarosan elhagyhatja a kórházat.


Forrás: Medipress
2008. 03. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés