Hozzávalók
• 1 kg pangasius (cápaharcsa)
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 5 ek napraforgó olaj
• 0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
• 4 gerezd fokhagyma (átnyomva)
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• Gyógyfű Sült hal fűszerkeverék (ízlés szerint)
• 0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A fél citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az olajjal. Sóval, borssal, fűszerkeverékkel, köménnyel fűszerezzük, belekeverjük az összezúzott fokhagymát és az őrölt paprikát.
A megmosott, darabolt halszeleteket megsózzuk , majd megforgatjuk őket a pácban (mindegyiket, mindenhol érje), és alufóliával lefedve 2-4 órán át érleljük a hűtőben.
Ezután a halszeleteket ropogósra grillezzük és kedvünk szerinti körettel tálaljuk a könnyű, egészséges vacsorát.