A hallgató azután kezdett el dolgozni különleges ötletén, miután édesanyja rákban meghalt. Úgy érezte, mivel a betegségeket könnyebb megelőzni, mint kezelni, jó ötlet lenne kifejleszteni egészségesebb nassolnivalókat. "Nagyon szerettem a rágcsálnivalókat gyerekkoromban, és látom, hogy a mai gyerekek is kedvelik, de rájöttem, hogy alacsony tápértékűek és mesterséges színezékekkel vannak tele" - magyarázta Dehghan-Shoar. Hogy javítson a tápértékükön és a színezék problémáját is megoldja, a fiatal kutató paradicsomhéjat adott az extrudált kukoricához. Az étel így természetes színt kapott, és sokkal táplálóbb lett, valamint emészthetőbb is, mivel az eljárás megnyitja a paradicsomban található likopint, ami jótékony hatással van az emésztésre. "Jó ötletnek tűnt a paradicsom héja, mivel magas a rosttartalma valamint a piros pigmentek miatt beválhat színezékként is"- fűzte hozzá a diák.
A további kutatásokból az is kiderült, hogy valóban jó az ötlet, mivel a pigmentek túlélték az extrudálás zord műveletét, és a likopin tényleg segítette az emésztést. A kutató kollégáival végül önkéntesek érzékszervi vizsgálatainak is alávetette az új terméket, amely szintén pozitív lett. A paradicsom héja egyébként a gyári feldolgozási folyamatok során hulladéknak számít, így az új eljárás ráadásul költséghatékony is. Dehghan-Shoar a jövőben sütőtökkel és sárgarépával is tervez hasonló kísérleteket.