2022. Május 18. szerda
Egy ausztrál orvos egy műanyag pingponglabdát is beültetett egy új májat kapó kislány szervezetébe, hogy életben tartsa.

Mackenzie Argaet ritka rendellenességgel, epeút-elzáródással született, ami az epét a májból elszállító epeút károsodásával jár. Az életét csak a májátültetés menthette meg.

pingponglabda, májátültetés

A műtét során az orvosok azonban azzal szembesültek, hogy az átültetett szerv túl nagy a kislány testéhez képest, ezért valamire szükség volt, amivel az új szervet távol lehet tartani a környező artériáktól, hogy ne nyomja őket össze.

A beavatkozást végző sydney-i sebész, Dr. Albert Shun ekkor telefonon arra kérte a feleségét, hogy vásároljon számára néhány pingponglabdát – tudósított a Daily Telegraph. „A pingponglabda volt a tökéletes megoldás. Nem fog elhasználódni, nem fog fertőzést okozni, és olcsó volt” – nyilatkozta a sebész.

A kislány édesanyja elmondta, hogy a szokatlan módszerről csak a sikeres műtét után szereztek tudomást, és első hallásra bizony nem hittek a fülüknek. A család szerint Dr. Shun csodát művelt, és azóta csak „Dr. Istennek” nevezik.

A labda Mackenzie egész élete során a testében fog maradni.


2008. 09. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés