2022. Július 02. szombat
Nem csak a fájdalom és a kezeléssel járó kellemetlenség csökken a ráncfeltöltés során, de a felépülés is gyorsabb lesz – köszönhetően egy új ráncfeltöltő technikának.

A korábban alkalmazott módszertől eltérően ezentúl helyi érzéstelenítő hatású lidokaint is adnak a ráncfeltöltő anyaghoz. A Texasi Egyetem Dél-nyugati Egészségügyi Központjának szakemberei által kidolgozott technika révén csökken a fájdalom, valamint a plasztikai sebésznek nem kell várni a hagyományos érzéstelenítés beálltára.

ráncfeltöltés, lidokain

A kezelés kellemesebb, és kevesebb kényelmetlenséggel jár – állítja Dr. Rod Rohrich, az egyetem plasztikai sebészetének vezetője. Mivel nem kell várni a hagyományos érzéstelenítés hatására, az időmegtakarítás is jelentős, az eljárással járó fájdalom alacsonyabb mértékű, és rövidebb a felépülés időszaka.

A hialuronsavhoz, vagy más feltöltő anyagokhoz két százaléknyi lidokaint kevernek, így már a beadás pillanatában fellép az érzéstelenítő hatás. Dr. Rohrich már két éve alkalmazza a módszert, mely szerinte mostanra standarddá vált.

A gyártó cégek máris igyekeznek megszerezni a lidokainnal kevert változatok engedélyét is az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivataltól.


Forrás: Medipress
2009. 11. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés