2023. Június 04. vasárnap
Kellemes büntetésben részesítené a rakoncátlan iskolásokat egy londoni szervezet: láb- és fejmasszázs segítségével kontrollálnák a gyerekek rossz viselkedését.

A Bud-Umbrella nevű brit szervezet 60 általános és 14 középiskolában fogja az engedetlen gyerekek számára az alternatív terápiát biztosítani. A szervezet honlapja szerint a reflexológia több módon segíthet a problémás gyerekeken: enyhíti az agresszív érzelmeket, javítja a hallási, koncentrációs és összpontosítási képességeket. Képes oldani a stresszt és a szorongást, és javítani az önbizalmat.

rossz viselkedés, masszázs, reflexológia

A Telegraph értesülései szerint egy észak-londoni önkormányzat azt tervezi, hogy a jövő évben 90 ezer fontot szándékozik iskolai reflexológusokra költeni, annak ellenére, hogy az ilyesfajta kezelések viselkedésjavító hatására nincs sok bizonyíték. Az egyik helyi illetékes szerint a gyerekek viselkedési problémáit a gyökerüknél kell megragadni, és a kezelés helyett jobb azokat megelőzni.

A lépés rengeteg kritikát szült, melyek szerint nem vezet jóhoz, ha a rossz gyerekek ilyen luxusban részesülnek, főként a pénzügyi válság idején, ráadásul a tanároknak a lábmasszázson kívül van elég módszerük a fegyelmezésre.


Szerző: Vital
2008. 11. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés