Táplálkozás a terhesség alatt
Legrégebbi fűszereink egyike édes, sós, és pikáns ételeknek egyaránt ízesítője. Ősi hagyománya van számos gyógyító tulajdonságának is. A gyömbér émelygést enyhítő hatása a kismamák számára is hasznos lehet.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A terhességi magas vérnyomás kialakulásának kockázatát csökkentheti egy aminosavból és antioxidáns hatású vitaminokból álló étrend-kiegészítő szedése, állítják mexikói kutatók.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A terhesség alatti túlzott cukorfogyasztás különbözőképpen hat a fiú és lánymagzatokra: a lányok megfelelő tápanyagellátását akadályozhatja, ám a fiúkra nézve nem jelent fenyegetést, figyelmeztetnek szakemberek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Banán tonhallal, savanyúság mogyoróvajjal? Nem gasztronómiai különlegességekről van szó, csupán kívánós kismamákról. Egy brit felmérés szerint a terhesség alatti kívánósság manapság sokkal gyakoribb jelenség, mint korábban volt, és az előzőkhöz hasonló extrém ételkombinációkat válthatja ki a nőkből.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A brit Nemzeti Egészségügyi és Klinikai Kiválósági Intézet (NICE) ajánlása alapján nem károsítja a magzatot, ha a várandós anya naponta másfél egységnyi alkoholt elfogyaszt. Ezzel szemben az ország egészségügyi minisztériuma még mindig a teljes absztinenciát javasolja a kismamáknak, sőt, már a fogamzás előtti időszakra is.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Az anya terhesség alatti étrendje döntő hatással lehet arra nézve, hogy a gyermek később elhízott lesz-e – állapította meg egy kutatás. Az érdekes az, hogy ezúttal nem a várandós kismamák „kettő helyett evéséről” van szó, hanem éppen ellenkezőjéről, a terhesség alatti elégtelen táplálkozásról.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
További cikkeink