2022. Május 18. szerda
Két halálos áldozatot követelt egy berlini természetgyógyász által alkalmazott különleges kábítószeres kezelés – közölték az illetékes rendőri hatóságok. Négy további páciens állapota válságos, míg további hat személy a hírek szerint már túl van az életveszélyen.

Az 50 éves természetgyógyászt a rendőrség őrizetbe vette. Kihallgatásakor az orvos elismerte, hogy a Reinickendorf nevű berlini kerületben lévő rendelőjében az alkalmazott különleges pszichoterápiás kezelés során tiltott kábítószereket fecskendezett be pácienseinek. Egy 28 éves férfi szinte azon nyomban, egy 59 éves pedig órákkal később – már a kórházban – életét vesztette. A rendőrséget egyébként a rendkívüli „szeánsz” egyik résztvevője értesítette.

természetgyógyász, kábítószer

A halálos mérgezés  vádjával őrizetbe vett „terapeuta” vallomásában elismerte, hogy a szombat délutáni csoportos foglalkozáson úgynevezett pszicho-kábítószereket és más anyagokat alkalmazott és ezekből fecskendezett be a mit sem sejtő jelenlévőknek. Szavai szerint a szerekkel egyfajta „tudatbővítést” kívánt elérni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a természetgyógyász nem kívánta megölni gyanútlan áldozatait.

A vizsgálat azonnal megkezdődött arra vonatkozóan, hogy a férfi milyen szereket alkalmazott. Hírek szerint amfetamin, továbbá LSD és heroin egyformán az alkalmazott szerek között volt és azokból az érintettek különböző adagokban, különböző keveréket  kaptak.

A reinickendorfi természetgyógyász praxisát ecsetelő kaputábláján a többi között az állt: különböző elvonókúrákat, továbbá „mélypszichológiai alapokon nyugvó, egyéni és csoportos terápiát, továbbá spirituális válságokra megoldást” kínál.


Forrás: MTI
2009. 09. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés