ELKÉSZÍTÉSE:
A szárazbabot sós, hideg vízben feltesszük forrni, és a forrástól számított 20 perc múlva leszûrjük, azután leöblítjük, és ezután újra feltesszük fõni annyi vízben, hogy éppen ellepje, majd befûszerezzük. Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát, sót, tárkonyt és bazsalikomot. Puhára fõzzük, majd melegen leszûrjük és átpasszírozzuk, esetleg egy kevés bablével turmixoljuk. A második babfõzõ levet nem öntjük el. Passzírozás után hozzáadjuk a tormát, az olajat, az ecetet, a fehérborsot, gyömbért és az oregánót. Simára keverjük és ha túl sûrû, kevés babfõzõ lével hígítjuk, burgonyapüréhez hasonló állagúnak kell lennie.
TIPPEK:
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|