ELKÉSZÍTÉSE:
Kérjük meg a halárust, hogy a halt pikelyezze le, hasítsa fel, és szedje le a gerincérõl két egyenlõ filé formájában.
A lazacot teljesen kicsontozzuk. Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot, a gyömbért, a citromfüvet, a lime-levelet, a lime-héjat, a chilit, a borsot és a koriandert. A fûszerkeverék egynegyedét nem túl mély tálba tesszük. Ráhelyezzük az egyik lazacfilét bõrével lefelé. Ráhintjük a fûszerkeverék kétharmadát, erre jön a másik filédarab húsával lefelé, végül azt is megszórjuk a maradék fûszerrel. A halra alufóliát teszünk, arra vágódeszkát. A deszkára súlyt, például tiszta konzerveket helyezünk. 2-5 napig hûtve pácoljuk, közben többször forgatjuk a lazacot a pácban.
Elkészítjük az öntetet. Egy tálban összekeverjük a majonézt, a lime-levet és az aprított koriandert. A halról lekaparjuk a fûszereket, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. Az öntettel kínáljuk, korianderrel és lime-cikkekkel díszítve tálaljuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|